28.8.2015

Säilytyslaatikot hedelmälaatikoista

Meillä on keittiössämme yläkaappien yläpuolella kaksi lokeroa, jotka ovat niin korkealla, että niissä on järjetöntä säilyttää mitään päivittäinkäytettävää. Maljakot sun muut säilytän mieluummin ovien takana, ja ylälokeroihin tiensä löytäneet sekalaiset tavarat (esimerkiksi tytön muovailuvahat ja harvoin tarvittavat keittokirjat) näyttivät vähän sotkuisilta. Haaveilin simppeleistä, isoista laatikoista tai koreista ylälokeroihin, mutta en löytänyt mieluisia mieluisaan hintaan.

Onneksi aina löytyy omenalaatikoita.


Meillä on varastossa tällä hetkellä aika paljon viilua, josta yksistään ei voi nikkaroida ainakaan mitään huonekalua, mutta joka käy kylläkin hyvin asioiden päällystämiseen. Ei siis muuta kuin tuunaamaan kahta (keskenään erilaista) omenalaatikkoa siistimmän näköisiksi säilytyslaatikoiksi! Mies mittasi viilun oikeankokoisiksi palasiksi, leikkasi mattopuukolla ja nitoi kiinni omenalaatikoihin. Tuli hyvät!


 
Sisäpuolelta omenalaatikot jäivät edelleen näyttämään, noh, omenalaatikoilta. Toki ne olisi voinut maalata tai päällystää kankaalla sisäpuolelta, mutta meille ne sopivat oikein hyvin tarkoitukseensa näinkin. Pohjan päätin kuitenkin päällystää ulkopuolelta kankaalla ja niittipyssyllä, etteivät laatikon kasaamiseen käytetyt naulat naarmuttaisi hyllyjä. Niittipyssyn niitit upposivat paksuun kankaaseen sen verran hyvin, ettei niiden naarmutuksesta tarvitse olla huolissaan.


Ja valmiit laatikot ovat hienot! Juuri sellaiset kuin halusinkin. Hiukan mietin, pitäisikö nuo niittien selät maalata mustalla maalilla piiloon, mutta annoin nyt toistaiseksi olla. Hiukan leikittelin ajatuksella painaa laatikoiden kylkeen tekstit niiden sisällöstä (tai kuvaamammin tekstit "Roinaa" ja "Lisää roinaa", mutta ne ovat mukavan simppelit ihan noinkin.
 

  Laatikot tuonne ylälokeroihin ovat olleet ostoslistalla siitä asti, kun helmikuun lopussa muutimme tähän taloon. Kun hommiin vihdoin tartuttiin, meni laatikkojen valmistumiseen yhteistyöllä puolisen tuntia. Tällaisia inspiraationpuuskia saisi tulla useammin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!