22.3.2015

Hameen (tai housujen) kavennus

Ostin tässä taannoin hoikalle tyttärelleni ihan liian suuret housut: kuvittelin, että niissä on vyötäröllä kiristysmahdollisuus, mutta eipä vain ollutkaan. Housuissa oli kuitenkin vyötäröllä kuminauha ja sain hyvän vinkin avulla pöksyt helposti kavennettua.

Käytin samaa vinkkiä tänään kirpparilta ostetun tyllihameen vyötärön kaventamiseen. Hame oli alunperin kokoa 122 ja meidän tyttö käyttää kokoa 98, joten tulipahan pienennettyä jonkin verran. :D Hameen kuuluisi ilmeisesti olla malliltaan lyhyempi, mutta tämä pituus miellytti itseäni enemmän.


Ompelua harrastaneille tämä on tuttua kauraa, mutta ehkä joku muukin kuin mie on vielä ollut ajattelematta tätä:


 Leikkaa kuminauhan päältä kankaaseen siisti lovi ja vedä kuminauhaa ulos tarpeellinen pätkä. Tee vertailua sopivan kokoisen vaatteen kanssa.


Laita kuminauhan päät päällekkäin ja ompele ompelukoneella ne yhteen. Itse vetäisin useamman kerran, että varmasti kestää. 


Työnnä kuminauha takaisin kankaan sisään ja ompele käsin sopivanvärisellä kangalla lovi kiinni - katso ylläolevaa kuvaa ja ole iloinen siitä, kuinka paljon siistimmän lopputuloksen saat aikaiseksi. ;)


Itse pienensin tuota tyllihametta niin paljon, että taakse jäi hiukan "turnyyria". Se ei tässä tapauksessa haittaa, mutta tämä temppu tepsii parhaiten niissä oikeankokoisissa tai korkeintaan pari kokoa isommissa vaatteissa.

Muutto on ohi ja blogihiljaisuus päättyy ehkä pikkuhiljaa tämänkin blogin puolella? Toivottavasti joku on vielä kestänyt siellä ruudun toisella puolella!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!