23.3.2013

Vauvan makuupussin päällystäminen

Raskausaikana päällystin vauvalle kirpparilta ostetun, alunperin äitiyspakkauksessa olleen makuupussin. Ohjeita löytyy ympäri nettiä, mutta kirjataanpa vielä tähän, kuinka tällainen kärsimätön ja melko ompelutaidoton tunari sen teki.  
(Tämä postaus on aiemmin julkaistu täällä
Tosiaan, inhoan minkäänlaisten askartelu- ja käsityöohjeiden antamista, koska en todellakaan ole mikään ammattilainen enkä edes kokenut harrastaja: en tunne edes termistöä.  Joku toinen tekisi aivan varmasti ihan toisella, näppärämmällä, nopeammalla ja siistimmällä tavalla, mutta minä tein nyt näin. Lisäksi olen tottunut aiemmin elämässä neuvomaan ainoastaan polvenkorkuisia kädentaitojen harjoittelijoita: "No niin, onpas kiva päästä teidän kanssa askartelemaan! Nostakaas hihat ylös niin pysyy puserot siistimpinä. Ja muistetaas nyt kaikki, että liimaa ei kannata laittaa suuhun, se ei oikeasti ole yhtään hyvää..." 

Te jotka olette toteuttaneet saman projektin, kertokaas, mitä teitte toisin! :) 


Vauvan makuupussin (äärimmäisen helpot) tuunausohjeet:
1. Hanki siisti vauvan makuupussi, jossa vetoketju toimii. 


2. Hanki mieluisa kangas: kannattaa pitää mielessä, että mitä paksumpi kangas, sitä lämpimämpi makuupussi (tietysti äitiyspakkauksien yms. makuupussit ovat aika lämpimiä jo valmiiksi.) Itse käytin verhokankaan palasta kun en kokenut, että tarvitsisimme extralämpimän pussin.


3.  Käännä kangas nurinpäin ja aseta makuupussi päällispuoli alaspäin kankaalle (itse jouduin asettelemaan pussin keskelle kangasta, koska halusin tietyt kuviot mukaan)


4. Leikkaa kankaasta makuupussin muotoinen tasaisesti pala parin sentin reunuksilla 


5. Nuppineulaa kangas makuupussiin: vetoketjun kohdalla taitoin kankaan reunaa hiukan makuupussin ja päälliskankaan väliin. Yritä kiinnittää kangas mahdollisimman vetoketjun reunaan, koska muutoin vetoketju ei kulje!


 6. Muualla kuin vetoketjukohdissa taitoin taas kankaan reunan piiloon ja nuppineulasin reunat makuupussin sisäpuolelle


7. Vetoketjun päissä jätin kankaaseen pienen pussin jonka ompelin lopuksi käsin muutamalla pistolla siistimmäksi. Varmasti näppärämpi olisi saanut tuonkin hurautettua ompelukoneella mutta tämä oli miulle se helpoin ja siistein vaihtoehto


Sitten vaan ompelemaan kankaita yhteen uuden päälliskankaan väriin sopivalla langalla. Haastavinta on tuo vetoketjun ompelu: kankaan reuna menee helposti liian lähelle vetoketjua, jolloin se ei enää mahdu kulkemaan. Onneksi ratkojat on keksitty.


 Lisäilmettä tuunattuun pussiin saa tyyliin sopivalla vetimellä, jonka voi toteuttaa esimerkiksi huovasta.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!