3.9.2013

Jatkopala bodyyn ja blogihaaste(et)

Tyttäremme käyttää kestovaippoja (jos meidän perheen kestovaippailusta haluaa lukea, siitä löytyy juttua täältä ja täältä). Kestovaippa on miun mielestä vauvalle ihan yhtä mukava kuin kertakäyttövaippakin ja kestovaippailu on meistä vanhemmista ollut helppoa ja rentoa, mutta yksi haitta tässä on. Ja jokainen kestovaippoja käyttänyt vanhempi tietää, mikä se on .

Muotivinkki: älä käytä villahousuja vaaleiden housujen kanssa, se saa takamuksen näyttämään leveämmältä

Kestovaippa on iso. Riippumatta siitä, onko se harso-villahousu -viritys vai AIO-vaippa, niin se on aina isompi kuin kertakäyttövaippa. Ja vauvan body taas on aika pieni, joten jossain kohtaa ollaan siinä tilanteessa, että body on hihoista ja pääntiestä vielä sopiva, mutta napit eivät meinaa mennä kiinni.

Koska body on kuitenkin näppärin asu pienellä vauvalla (eipähän vilku selkä tai napa), niin joku näppärä äiti on joskus keksinyt tehdä bodyyn jatkopalan. Se helpottaa kestovaippa-vauvan pukemista ja saattaa tulla tarpeeseen myös kertisvaippavauvalla, jos vauvalla on pitkähkö selkä ja body olisi vielä niin kiva pitää käytössä vähän pitempään. 

Meille oli jonkin kestovaipan mukana tullut kaupanpäällisinä yksi jatkopala jolla pystyttiin jatkamaan osaa bodyista, mutta sitä lempparia ei! Tuunaamassani Zaran bodyssa oli erilaiset nepit kuin muissa bodyissa ja jatkopalassa. Kiva. 

Onneksi meiltä löytyi toinenkin Zaran pieneksi jäänyt body, josta näppärästi tein itse uuden jatkopalan. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa: eli leikkaa vanhasta bodysta  haaraosa irti, arvioi vähän oikeaa kokoa ja ompele palaset kiinni toisiinsa. (Kappaleen mallilla ei ole väliä, ihan suora pötkyläkin ajaa asiansa, mie tein tuollaisen vähän leveämmän kun meillä jo valmiina ollutkin oli sellainen.) Tadaa, valmis! Näitähän voi tehdä kaikista tahriintuneista tai kovasti nukkautuneista vanhoista bodyista, niin saa siistimmille ja oikeankokoisille lisää käyttöaikaa. 

Ja sitten tämän blogin ensimmäisiin blogihaasteeisiin! Kiitos vaan Tepazu Inspiraation vietävänä -blogista ja Elina Keep calm and knit on -blogista! Haaste on sama, mutta kysymykset eri, joten enkös voi lyödä tässä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vastata kaksiin kysymyksiin, mutta tehdä vain yhdet haasteet? ;)

Haasteen säännöt:  

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait  
 2. Vastaa annettuihin kysymyksiin  
3. Keksi 11 uutta kysymystä, jotka haluat antaa seuraavalle  
4. Valitse viisi blogia joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa 


Ensin Tepazun kysymykset: 1. Mikä on hauskin lapsuuden muistosi?
Niitä on todella paljon, miulla oli hieno lapsuus maalla kahden siskon kanssa. Kavereitakin löytyi melkein naapurista ja me rakenneltiin paljon majoja metsissä, leikittiin barbeilla ulkona ja sisällä, uitiin ja pyöräiltiin (leikittiin rallikuskeja). Mielikuvitustaan oppi käyttämään ja sellaisena ala-asteikäisenä maaseutu oli ihan paras asuinpaikka.  

 
 

2. Miksi perustit blogisi?
Tämän nykyisen perustin, koska toinen blogini oli sellainen sillisalaatti. Erotin omaksi osuudekseen juuri tuunaamisen ja (kierrätys)käsityöt, koska kaikenlainen kierrättäminen ja ekologinen ajattelu kiinnostavat ja haluaisin herätellä muitakin ajattelemaan näitä asioita. 

 

3. Mikä on lempivuodenaikasi ja miksi? (tähänhän sisältyy jo kaksi kysymystä ;))
Ennen olisin vastannut, että kesä, mutta nykyään alan olla sitä mieltä, että kaikissa vuodenajoissa on puolensa! Ehkä pidän eniten kesästä ja syksystä, on mukavat ulkoiluilmat ja kaunista. 
 

5. Mikä on turhin ostoksesi, jonka olet viimeisen kuukauden aikana ostanut kaupasta? 
Karkkia. :D Sitä ei olisi tarvinnut ostaa yhtään, tai ainakaan niin paljon...

 

6. Jokainen meistä varmasti haaveilee omasta kodista. Millainen olisi siun unelmiesi koti?
Omakotitalo vaikka jostain 1800-luvun lopulta tai vanha kyläkoulu maalla, kuitenkin (lyhyehkön) pyöräilymatkan päässä palveluista. Realistisempi haave on tilava uudempi omakotitalo kaupungista, ainakin tässä elämäntilanteessa. 

7. Millainen oli ensimmäinen asuntosi?
1h+k+vh parin kilometrin päässä Lahden keskustasta. Siellä oli vanhat siniset kaapinovet ja se oli ihan mukava asunto. En tosin ehtinyt asua siinä puoltakaan vuotta ennen kuin jo muutin seuraavaan. 


8. Jos saisit valita yhden asian/esineen autiolle saarelle, mikä se olisi?
Ihminen ei taida olla asia? Ja toisaalta, jos ottaisin miehen tai tyttäreni, niin toinen jäisi yksin ikävöimään. Jos unohdetaan kaikki perus selvitymistarvikkeet kuten tulitikut ja puukko, niin ottaisin varmaan suklaata. :D

9. Arki on varmasti joskus jokaiselle meistä yhtä hulinaa ja vilinää. Kuinka rentoudut raskaan päivän jälkeen?
Jos oikein vitsittää tai väsyttää, niin syön sitä suklaata. Kamala myöntää. Mutta ulkoilu, kirjan lukeminen, Ellun kanssa pötköttely ja saunominen toimivat myös hyvin. 


10. Arkihan on joskus myös juhlaa, joten mikä on suosikkijuhlapyhäsi?

Joulu! 

 

11. Ja jatketaan samalla, miksi juuri kyseinen juhlapyhä? 
Mie oon aina tykännyt joulusta ja odottanut sitä kovasti. Siihen liittyy hyvää ruokaa, saa koristella ja askarrella, saa miettiä lahjoja ja saa lahjoja! Joulustressi miulla on ainoastaan siitä, kuinka järjesteään sukulaisten luona vierailut, mutta muuten nautin joulusta mielettömästi. 

Ja sitten Elinan kysymykset:

1.Mikä oli parasta tänä kesänä?
Ihanat ilmat, tyttären kasvun seuraaminen, äitini viisikymppiset ja miehen valmistujaiset. :)

2.Mitä odotat tulevalta syksyltä?
Jumppien alkamista! Raskauden takia olin vuoden ilman minkäänlaista ohjattua liikuntaa, ja nyt sitten alkavat uudet jumpat. Ja tietysti sitä, että tyttö kasvaa ja oppii koko ajan uutta. Toivottavasti myös meidän asuntoasiat lähtisi viimein etenemään.

3.Mikä on lempituoksusi?
Vanilja.

4.Missä maassa haluaisit käydä?
Italiassa, Islannissa ja Englannissa.

5.Jatkoa edelliseen kysymykseen: miksi haluaisit käydä kyseisessä maassa?
Italiassa kulttuurin ja rakennusten takia, Islannissa luonnon ja maisemien, Englannissa nähtävyyksien ja ostosmahdollisuuksien.

6.Mikä olisi ensimmäinen asia, jonka ostaisit, jos voittaisit lotossa?
Tontti ja talopaketti. :D

7.Mikä oli/on parasta opiskeluaikoinasi?
Sai käyttää aivojaan ja pohtia asioita monelta kantilta. Opin myös tuntemaan monenlaisia ihmisiä, niin opiskelukavereita kuin harjoittelujen työkavereita ja asiakkaita.

8.Entäs kamalinta?
Tehtävää oli välillä ihan liikaa, eikä vapaa-aikaa oikein ollut. Myös kesätyöpaikan etsiminen oli aina kamalaa.

9.Mitkä 3 sanaa kuvaavat sisustustyyliäsi?
Yhdistelty, muunneltava, kotoisa.

10.Kerro jokin erityinen asia itsestäsi?
Erityinen? Öööö... Mie koen olevani kaikessa tuikitavallinen. :D Olen piilovasen ja tiedän kotiseutuni historiasta paljon nippelitriviaa?

11.Mikä on kivointa bloggaamisessa? 
On tietysti ihanaa saada kommentteja, niin kehuja kuin kysymyksiäkin, mutta ennenkaikkea nautin siitä, että saan dokumentoitua tekemisiäni ja elämääni. Niitä juttuja on kiva katsella sitten jälkeenpäin - ai niin, mie tein tollaisenkin!Ja sitten ne miun kysymykset! 
1. Minkä uuden taidon haluaisit oppia?
2. Mikä on omasta mielestäsi kaikkein parhaiten onnistunut käsityösi tai tuunauksesi?
3. .... ja onko mikään epäonnistunut?
4. Mikä on lempikarkkisi?
5. (Ja koska tuo joulupohdinta nyt pyörii miun päässä, niin) Odotatko jo joulua?
6. Teetkö koskaan itse lahjoja toisille?
7. Mikä on lempivaatteesi?
8. Kenet haluaisit tavata?
9. Jos naapurisi tekisi sinusta valituksen isännöitsijälle, mikä olisi todennäköisin valituksen syy?
10. Mikä luulet olleesi edellisessä elämässä?11. Ja se äsken unohtunut 11. kysymys: kahvia vai teetä?

Ja sitten ne onnekkaat, jotka pääsevät vastaamaan näihin hiukan univelkaisen pikkuvauvan äidin kysymyksiin: 


7 kommenttia :

 1. Hei! Vain 10 kysymystä! Eikö niitä 11 pitänyt olla? =D Ei sinänsä, mun mielestä ihan hyväkin että niitä on 10.. Eli kiitos haasteesta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaargh, totta! Keksinpä äkkiä jotain kieroa. :D

   Poista
 2. Ihan mielttömän hyvä idea tuo vanhojen bodyjen tuunaaminen jatkopaloiksi! Pikku-E:llä alkaa bodyikä jo jäämään pois, mutta jos meidän perheeseen joskus vielä vauva siunaantuu, niin varmasti hyödynnän tuon vinkin! :)

  Niin ja kiitos haasteesta! Kivoja kysymyksiä olet keksinyt :) Vastailen tähän heti kun ehdin.

  VastaaPoista
 3. Tälleen ihan asian vierestä nyt tää juttu. Miten oot saanu tähän semmoisen ominaisuuden, että kun yrittää jotain kopioida (tekstiä tottakai) njiin se ilmoittaa että ethän kopioi kuviani? Miekin halluun? Tarttenko nörttiapua? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli tosi hyvä ja selkeä ohje: http://blogin-muokkausta.blogspot.fi/2012/12/kopioinnin-esto.html

   Ainoa vain, että tää tekee haasteiden ja ohjeiden kopioinnin vähän vaikeaksi. :/ Sellaista ominaisuutta en ole vielä löytänyt, joka estäisi kopioimasta vain kuvia.

   Poista
 4. Kiitos haasteesta:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!