23.3.2013

Sohvanpäällisen värjääminen

Miun pitkäaikainen haave oli Ikean Ektorp -sohva. Sellainen siis hankittiin, kun muutettiin nykyiseen asuntoon.


Ektorp on siitä kiva sohva että siihen saa Ikeasta irtopäällisiä. Jotka maksavat. Aika paljon. Onneksi joku fiksu on keksinyt Huuto.netin, ja toinen fiksu taas pesukonevärit. Huusin siis hiukan nuhjaantuneen valkoisen päällisen ja kävin ostamassa Prismasta viisi pakettia Dylonin pesukoneväriä, kunhan ensin olin pyörinyt hyllyn edessä puolisen tuntia kuin hermostunut myymälävaras, en nimittäin osannut päättää että minkäväristä sohvaa haluaisin katsella seuraavaksi. Soitin J.:lle pari puhelua ja lopulta päädyin tähän väriin:


Eräänä viikonloppuna sitten ryhdyttiin värjäysprojektiin. Päälliset piti värjätä kahdessa osassa, ja aina värjäämisen jälkeen niiden piti antaa pyöriä uudestaan pesuohjelmassa. Lopuksi sitten annettiin koneen pyöriä tyhjillään yhden pesuohjelman verran - ihme että ehdittiin lauantaina tehdä muutakin kuin leikkiä pesukoneen kanssa! Värjäsin ensin tuon pohjaosan ja laitoin mukaan kolme paketillista väriä, ja sitten kaikki tyynyt ja kaksi väripakettia.

Tällainen oli sitten tulos:


Halusin vähän väriä olohuoneeseen ja sitä ainakin sain. Lopputulos oli todella tasainen ja tyynyistä ja helmasta tuli samanvärisiä vaikka ne pitikin värjätä erikseen. Oikein onnistunut projekti siis, ja tuli huomattavasti edullisemmaksi kuin täysin uusien päällisten ostaminen.

Sohvan värjäämisestä on aiemmin kirjoitettu täällä. :)

6 kommenttia :

 1. tiädätkö kuinka hyvin tommoset värit tarttuu tummempiin kankaisiin vai pitääkö ehottomasti olla vaalea? ite haaveilen oman , punaisen, sohvan värjäämisestä mutta mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kyllä ne tarttuvat ja peittävät aika hyvin,kannustaisin rohkeasti kokeilemaan!

   Poista
  2. tiedätkö kannataako lähteä sumuttamaan ihan suoraan pinnoille tota väriä jos ei saa irrotettua kaikkia päällisiä ? vai erikseen sitä sprayta. on meinaa niin komeen värinen toi

   Poista
  3. Jaa-a. Tällä en kyllä sumuttelisi. Mutta jos et saa päällisiä irti etkä halua ostaa tai ommella päällisiä, niin esimerkiksi kalkkimaalilla voi maalata kangasta, kannattaa tutustua siihenkin vaihtoehtoon!

   Poista
  4. ookkkei, kiitos sulle ja sun tietämykselle , laitan toimeen noitten tutkimisen :)

   Poista
 2. Anonyymi24.10.18

  Heippa, kuinka monta väripakettia käytit sohvanpäällisen värjäämiseen? Laskin, että tuo päällinen painaa 6kg eli nopeasti laskettuna 10 pakettia, mutta neuvotaan, että 5 pakettia kerralla max.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!