27.2.2014

Verhojen värjääminen


Olin jo vuosia suunnitellut kirpparilöytö-Kaivojeni värjäämistä. Verhot ovat ilmeisesti roikkuneet kymmenen vuotta samassa ikkunassa, koska ne olivat pahasti haalistuneet tietystä kohdista eivätkä siten enää kovin nätit. Alkuperäinen suunnitelmani ostohetkellä oli ollut tehdä verhoista tyynynpäällisiä, mutta sitten äitini värjäsi omat kuviolliset verhonsa ja sain kipinän kokeilla itsekin. Kipinä tosin sai odottaa toteutusta aikamoisen tovin.

Kangasvärejä on vaikka kuinka kivoja, joten oli vähän hankala valita väri meille. Keltainen tai vaaleanpunainen olisivat sopineet hyvin tytön huoneeseen, mutta halusin päästä eroon verhojen ruskeasta joten piti valita kylmempi sävy. Olin jo ostamassa iloisen harmaata väriä, mutta päätin sitten kuitenkin, että meillä on ihan tarpeeksi mustia, valkoisia ja muuten neutraaleja verhoja. Väriä elämään siis!


Olen aiemminkin hehkuttanut pesukonevärjäyksen helppoutta: kastele tekstiilit ja heitä koneeseen suolan ja väriaineen kanssa. Tadaa. Itse ostin kummallekin verholle oman väripakettinsa ja värjäsin ne erikseen, jotta verhot pääsisivät paremmin pyörimään ja värjäytymään koneessa. Kummankin verhon kaveriksi heitin koneeseen ohuen, värjäämistä odotelleen paidan.

Ja niistähän tuli hienot!


 Tämä projekti onnistui yli odotusten. Värjäystulos oli täysin tasainen, ja sininen väri käänsi ruskeasävyiset renkaat kauniisti mustiksi ja harmaiksi. Jes!

4 kommenttia :

 1. Anonyymi27.2.14

  niistähän tuli kerrassaan komiat!

  VastaaPoista
 2. Todella hienot! Ihan kuin uudet! Peukku ylös!

  VastaaPoista
 3. On kyllä tosi makeet! Mäkin haluan värjätä jotain :D

  VastaaPoista
 4. Todella hyvin onnistunut värjäys. Ihanan raikkat :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!