25.9.2013

Jämälangoista peitto pulkkaanKävin tässä läpi lankavarastojani: ottaen huomioon, että mie en oikein neulo enkä välitä sinisestä (tai ainakaan ole välittänyt aiemmin), niin miulla on aika paljon sinisiä lankoja ja kamala määrä kerien jämiä. Ensin ajattelin tuhota noita pikkukeriä tekemällä jonkin raitakaulaliinan, mutta tuossa oli niin erisorttisia lankoja, ettei se olisi onnistunut. Oli seitsemää veljestä, aitoa villalankaa, paksumpaa ja ohuempaa.

Tytölle tuli puolivahingossa saatua sininen pulkka, johon olin yrittänyt metsästää kirpparilta pehmikkeeksi lampaantaljaa. Lankoja katsellessani järkeilin, että lammasta se villakin on ja päätin tehdä pulkkaan pyllynlämmittimen virkkaamalla.


Virkkasin siis aika isolla koukulla langoistani ympyröitä. Täysvillalankaa olevat ympyrät huovutin pesemällä ne pesukoneessa. Sitten ompelin käsin ympyrät kiinni toisiinsa asetellen ne niin, että pyllyn ja selän alle jäivät villaiset ja paksuimmasta langasta tehdyt ympyrät.

Tein peitosta hiukan soikean mallisen, jotta se pysyisi hyvin pulkan kyydissä. 


 Kuvia ottaessani sitten tajusin, että vauvapulkissahan on tosiaan se vyökin, jota varmaan tulee käytettyä kunhan tyttö tulee pulkkailuikään. Katselin, että saan tehtyä vyölle aukot joko ympyröiden väliin tai noihin huovutettuikin ympyröihin, mutta se saa nyt odottaa että pääsemme oikeasti testaamaan pulkkaa. Ehkä vyön saa vedettyä lapsen ja peiton ympäriltä.


 Tätä oli älyttömän kiva tehdä, ja peitto myös valmistui todella nopeasti. Isolla koukulla yhden ympyrän tekemisessä ei mennyt kauaa, eniten aikaa meni ympyröiden kiinnittämiseen toiseensa ja sekin hoitui kahdessa illassa telkkaria katsellessa. Jotenkin olin kuvitellut, että tähän menisi kauemminkin - siksi aloitin jo nyt. Noh, onpahan tytölle nyt pulkka ja siihen lämmike valmiina, vaikkei pieni osaa vielä oikein istuakaan. Lumikin puuttuu vielä, onneksi! 

4 kommenttia :

 1. Hih, hieno idea! Pitäisköhän tehä itekkin, vois päästä noista vanhoista huopuvista langoista eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tuo pikkuympyröiden virkkaus isolla koukulla oli oikein rentouttavaa. Ja sillä sai ison kasan jämälankoja käytettyä!

   Poista
 2. Hieno peitto! Ja kiva idea huovuttaa nuo villaiset ympyrät. Kyllä tuolla varustuksella kehtaa pulkkailla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi älysin huovuttaa ne, muuten tuon peseminen olisi voinut olla aika riskialtista: en varmaan olisi enää pesussa muistanut, että kaikki langat eivät ole mitään seitsemää veikkaa...

   Poista

Kiitos kommentistasi!