6.12.2014

Väriä sytykeruusuihin

Varma joulun merkki on sytykeruusutehdas taloudessamme. Tänä vuonna hommaan saatiin haastetta, kun käyttämiemme kananmunien kotelo oli uudistunut eikä siitä enää saanut niin tukevia kuppeja kuin aiemmin. Äh. Kovin herkkiä ruusuja dippaillessani mietin, että ensi vuonna on keksittävä jotain toisenlaisia sytykelahjoja. Ohje sytykeruusuihin löytyy täältä.

Aiemmin olen kokeillut ruusujen värjäämistä maalaamalla niitä ennen taliin dippaamista vesiväreillä, mutta se tekniikka on aika hidas eikä väri ole kovin syvä. Nyt bongasin netistä vinkin sulattaa steariinin sekaan väriliituja. Meillä olikin jemmattuna yhdet varsin huonosti värittävät väriliidut - ne sulivat hyvin vaaleiden kynttilöiden sekaan ja varsinkin punasävyisistä tulikin punaista. Sinisistä tuli enemmänkin harmaata, vihreistä taas kaunis vihreä.


Dippailin ruusut tavalliseen malliin. Ylärivissä ensin valkaistusta munakennosta tehty ruusu dipattuna punaiseen steariiniin ja toisena samaan seokseen dipattu perusharmaasta kennosta tehty ruusu. Alarivissä vihreä ja sininen, mutta sininen ei tietysti oikein erotu harmaasta ruususta.


Mutta, ihan hauska kokeilu! Tuli hiukan väriä ruusuihin (ja aivan kamala sotku keittiöön). "Siitä tuntee joulun, kun hellan pinta steariinis ooooon...."

Mukavia jouluvalmisteluja!

3 kommenttia :

 1. Sytykesipsit on nyt tänä vuonna in. En oo vielä kokeillu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän suosion syyn - ruusu on nätimpi mutta ei niitä näistä nykykennoista väsää erkkikään! :P

   Poista
  2. Oon samaa mieltä! Nuo uudet kennot on iha kökköjä eikä niillä saa muuta ku ruusurutkuja aikaseks.. Silti miä niitä vaa jemmaan, et vielä miä niistä niitä ruusuja teen.. Miks ihmeessä ne meni nuo kennot muuttamaan?!

   Poista

Kiitos kommentistasi!