27.9.2013

Näkykää!




Syksy on saapunut ja illat ovat pimeitä. Lenkkeilin koirien kanssa tässä yhtenä iltana, ja vastaan tallasi useampi ihminen (ja koira) ilman minkäänlaisia heijastimia. Ilman heijastimia autot eivät näet teitä, oikeasti. Työni vuoksi olen autoillut paljon aamuvarhain, kun on vielä pilkkopimeää, ja iltaisin - erityisesti silloin, kun maa on märkä ja katulamppujen valo heijastuu lätäköistä, niin ilman heijastimia kulkevia ei näe. Se on pelottavaa: koskaan ei tiedä, jos joku ryntääkin (pahimmassa tapauksessa vielä pyörällä) suojatien yli tai makaa kaatuneena risteyksessä.  Käyttäkää siis sitä heijastinta, niin heiluvia, rintaan kiinnitettäviä kuin  heijastinliivejä.

Meillä on heijastin jokaisen ulkotakin taskussa ja useamman takin rinnuksessa. Lisäksi älysin viime syksynä tuunata koirien hihnat heijastinteipillä (sitä saa ihan marketeista, samasta hyllystä kuin esim. silitettäviä paikkoja ja muita ompelutarvikkeita, ja olipa yksi tuttuni ostanut sitä marketistakin). Teipillä saa näppärästi tehtyä repuista, kengistä, hihnoista, pyöristä ja vaikka mistä ulkoiluvarusteista paremmin näkyviä. Kun esimerkiksi hihnassa on aina valmiina heijastin, ei sitä unohdu ottaa mukaan.


(Meillä on koirille myös kudottu hihna, jossa on heijastinnauhat valmiina. Pidämme vain miehen kanssa kumpikin enemmän noista nahkahihnoista.)


 Heijastinteipin tai vanhojen heijastimien  ja vaikka huopatilkkujen avulla voi tehdä heijastimia itselleen tai vaikka koirien hihnaan roikkumaan. Meillä on hihnoissa kiinni tällaiset vanhasta "läpsyheijasimesta" tehdyt lisäheijastimet, huopaheijastin kun on kivempi kuin muovinen, se ei heiluessaan satu sormiin. Alkaapa tuo ollakin kulunut.. Pitäisi varmaan tehdä uudet kohta.


Vähän monimutkaisempiakin heijastimia olen tehnyt, niistä on kuvia esimerkiksi täällä.

Mutta niin, nyt jokainen tarkastamaan, löytyykö omasta ja kaikkien rakkaiden takeista heijastin, mieluummin useampi! :)

2 kommenttia :

  1. Miä ostin vuosi sitten kirpparin kautta heijastinhihnan meidän koiruudelle, että näkyy varmasti :) Pakkohan tuolla on käyttää kaikenmaailman heijastimia, että näkyy! Pitää iteki jossain välissä tehdä jokin kiva heijastin. Tein niitä tuossa kesällä meiän työporukalle, jokaiselle oma, että näkyy! Itselle vain jäi tekemättä, joten pitääkin alkaa jossain välissä tuumasta toimeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miusta on niiin kiva tehdä heijastimia, pieniä, helppoja, nopeita ja monipuolisia. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!