22.10.2014

Lisää mielenkiintoisia tuunauskirjoja

 Taas pari tuunauskirjavinkkiä!


Lainasin kirjastosta Anna hyvän kiertää ja Haravasta tavara -kirjat. Molemmista löytyi toteuttamiskelpoisia ideoita (....kunhan vain saisi jostain sitä lisätilaa) ja uusia vinkkejä, sekä vanhoja tuttuja juttuja. Nämä kierrätys- ja tuunausasiat nyt ovat vähän sellaisia, että peltipurkistakin voi askarrella vain rajallisen määrän juttuja.

Raija Puukon kirjoittama Anna hyvän kiertää oli hieno kirja, suosittelen varsinkin romanttisemman tyylin ystäville. Kirjasta löytyi helppoja ideoita monenlaisiin pikkujuttuun, ja erityisesti nuotit, pitsit ja vanhat pipari- ja muffinimuotit ovat tämän kirjan lukijoille arvossaan.


Aija Rouhiaisen Haravasta tavara -kirja ihastutti miua, siinä oli uskallettu tehdä vähän isompiakin tuunausjuttuja ja lopputulokset olivat kilpailukykyisiä design-tavaroiden kanssa. Vaikka tässäkin toki kierrätettiin, vietiin homma vähän pidemmälle eikä tyydytty vain tavaroiden maalaamiseen ja rusetilla somistamiseen. Toisaalta monien juttujen tekeminen olisi esimerkiksi miulle liian vaativaa, ja joihinkin (kuten kannessa olleeseen ihanaan haravalehtikoriin) tarvittaisiin luonnollisesti sellaisia työkaluja, joita ei ihan jokaisesta huushollista löydy. Mutta ihana kirja, hienoja ideoita!


 Jos joskus pääsemme isompaan asuntoon, haluaisin niin toteuttaa ainakin tuon henkarinaulakon - ja koska tuskin päädymme mihinkään luksuslukaaliin, tulen todennäköisesti jossain kohtaa toteuttamaan myös tuon kaappiin tehtävän työtilan, että äidilläkin on (olevinaan) jokin oma soppensa.

Lämpimämmät ilmat ja maalaus- ja liimausmahdollisuudet ulkona ovat taas innostaneet tuunailun pariin. Listalla olisi aika paljon pieniä juttuja, mutta katsotaan, miten aika riittää niiden toteuttamiseen!

Oletteko törmänneet viimeaikoina mielenkiintoisiin tuunauskirjoihin, tai blogeihin? Saa vinkata!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!