14.11.2013

Pöytäliinasta essu


Ihanan retrossa pöytäliinassa oli harmillisesti pari reikää, mutta oikeasta paikasta leikkaamalla siitä syntyi silti  hieno palanen tytön söpistelyessua varten.

Työn jälki pitää taas tarkastaa...

 Ja tadaa, siinä se. Yksi ainoa kappale, kiinnitykseen kaksi neppiä tai nappia. Essun voisi reunustaa kanttinauhoilla ja toki essuun voisi tehdä vuoren jostain muusta kivasta kankaasta, mutta tämä oli nyt simppeli viritys - laiskotti, ja ainoa kanttinauhaa myyvä liike on viikonloppuisin kiinni.

Näppärä tekee essun ilman valmiita kaavoja, katsoen mallia vaikka tuosta miun leikkaamasta essunpalasesta (koko on 1-2 -vuotias, etuhelman voi jättää reilusti lyhyemmäksi - mie tein pitemmän kun halusin essusta mekkomaisemman). Kaavan olen ottanut (loistavasta) kirjasta Siksakkia - ompele lapselle käytetystä uutta. Kirjan ohjeilla olen tehnyt aiemmin ainakin hupparin.

 

2 kommenttia :

 1. Johtuukohan se tästä vuoden ajasta, vai onko täällä pää jo pehminnyt, mutta todella jouluiselta näyttää :) Ja suloiselta toki myös! :) Koskakohan sitä täällä jaksaisi ompelukoneeseen tarttua. Nimim. Pikku-E:n hupparikankaat lojuu vaatekaapissa odottamassa :D Ovat tainneet marinoitua siellä jo melkein puoli vuotta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin tuo on selkeästi talvinen ja jouluinen, vaikka kai samalla kuosilla olisi voinut tehdä kesämekokin. :D

   Miunkin ompelut menee niin, että ensin niitä on kamala kasa odottamassa, ja hurautan sitten kerralla useamman kun joskus saan hetken ompelukoneaikaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!