10.2.2015

Tahraisen mekon pelastusoperaatio


Pahoittelut (taas) huonoista kuvista, mutta inspiraatio iskee työssäkäyvällä yleensä vain iltaisin!


Kirpparilla miun kävi sääliksi tätä mekkoa, jossa oli kaunis vakosamettinen mekko-osa (katso alin kuva) mutta aika pahasti kärsineet trikoohihat. Hihoissa oli harmaantumista ja pinttynyttä tahraa ja muutama tahra oli löytänyt tiensä mekon helmaröyhelöihinkin. Kerrankin kunto oli kuitenkin huomioitu hinnassa joten päätin ostaa mekon mukaani ja tehdä sille pienen pelastamisyrityksen.

Kaivoin sakset esiin ja pokkana leikkasin trikoohihat mahdollisimman siististi irti saumoistaan. Helmassa oli tarkemmassa tarkastelussa kaksi röyhelöä joista ainoastaan toinen oli tahriintunut, joten leikkasin senkin siististi pois. Tadaa, hiukan vähemmästä kankaasta koostuva, mutta tahraton, mekko:


Mekosta tuli  aika kiva. Tytön kaapista lyötyi mekon alla käytettäväksi kauniisti kuvioihin sointuva pitkähihainen, ja hyvinhän tuon kanssa voisi käyttää vaikka valkoista tai vaaleanpunaista paitaa.


Tässä alimmassa kuvassa leikelty mekko poseeraa toisen tuunausmekon kanssa: valkoisessa mekkotunikassa oli kaunis pintakuvio, mutta ahdistava poolokaulus. Leikkasin kauluksen varovasti irti aivan sauman vierestä - olin varautunut kanttaamaan kaula-aukon jollakin mutta lopputulos oli sen verran siisti että tunikasta tuli vallan hyvä ihan pelkällä saksimisella.
Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!