24.1.2015

Tuunattuja valaisimia

Vuosien varrella on maalin ja kuumaliimapyssyn avulla tullut uudistettua pari valaisintakin, osaltaan ihan kokeilemisen riemusta ja osittain siitä syystä, että valaisimet ovat uskomattoman kalliita. Erityisesti, jos ei halua ihan sellaisia peruskromisia vaan jotain vähän erilaista.


Ikean muovisen, perusvalkoisen Melodi-valaisimen uudistin suodatinpusseista tehdyillä ruusuilla ja kuumaliimapyssyllä. Kivoja ideoita Melodien ja muiden Ikea-juttujen tuunaukseen löytyy mm. Ikea Hackers -sivustolta.


Edelliseen asuntoon uudistin Kontista löytyneen lampun ihan vain maalaamalla sen jalan. Varjostin on nahkaa ja olen jo jonkin tovin pohtinut, että tämän valaisimen voisi olla aika kokea uusi uudistus: mustaa ja valkoista ehkä?Tämä oli kovin yksinkertainen tuunaus. Yläkerran aulaan tarvittiin spottivalaisin, mutta valkoinen oli miusta jotenkin niin alakuloisen näköinen, että maalasin valaisimen mustaksi. Maalasin myös nuo kuuppien sisäosat hopealla. Valaisin on sen verran ylhäällä, että kukaan meillä käyneistä ei varmasti edes muista sen olemassaoloa, mutta miulle riitti, että se oli miun mielestä väärän värinen. :DLempivalaisintuunaukseni on olohuoneen jalkalamppu. Meillä oli jo entuudestaan mustajalkainen pöytävalaisin, jolle kaipasin kaveria, ja etsiskelin sellaista sorvattua, puista lattiavalaisinta. Sellaista en löytänyt, mutta metallisen löysin! Lampun varressa oli kultaisia kuvioita, mutta maalasin koko jalan loppujen lopuksi mustaksi. Tämä kulkee ehdottomasti mukana asunnosta toiseen, varmasti otan sen sitten aikanaan vanhainkotiinkin.

Tuunaukset ovat viime aikoina olleet hiukan vähissä: olemme nimittäin vihdoin muuttamassa uuteen, omaan kotiin. Siellä mielessä onkin sitten useampi projekti mutta niiden pariin pääsemistä pitää vielä hiukan odotella.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!