7.1.2015

Sohva nukkekotiin


Tein (jo syksyllä, mutta eipä sitä aina kaikkea muista raportoida) tytön nukkekotiin sohvan. Olen tehnyt tällaisen joskus aiemminkin ja miulla on kalpea aavistus siitä, että tytön kasvaessa ja barbileikkien sun muiden tullessa ajankohtaiseksi, saan tehdä näitä aika monta lisää..

Ohjeesta puuttuu valitettavasti pari vaihekuvaa, mutta jos sinulla on intoa ja tavoite tehdä sohva, niin ehkä saat näistä hiukan mietintäapua omaan projektiisi!


Tarvitset:

- Tukevaa pahvia (esim. pieni pahvilaatikko)
- Sakset 
- Teippiä (pakkausteippi toimii paremmin kuin perus askarteluteippi)
-Pika- tai kuumaliimaa  
- Ohutta vaahtomuovia tai esim. vanhaa collegepaitaa sohvan pehmustamiseen
- Kangasta sohvan verhoiluun (itse käytin pätkää joka jäi kun lyhensin huivin tytölleni)
- Neulan ja lankaa


Leikkele pahvilaatikosta sohvan osat. Parasta on jos löydät sen kokoisen pahvilaatikon, jossa saisit pohjasta leikattua sohvan istuinosan, sitten vain teippaat tukevasti siihen pahviläpyskät käsinojille ja selkänojan. Jos se ei onnistu, leikkaat vain tarvittavat osat ja kiinnität tukevasti toisiinsa (kuumaliimalla ja) teippaamalla, niin sisä- ja kuin ulkopuoleltakin.

Leikkaa pahvista pohjan kokoinen tukiranka ja teippaa se tiukasti kiinni  keskelle sohvaa.


Pehmusta sohvaa käsinojista ja istuinosasta paksummalla kankaalla tms. 

Sohvan päällisen voisi tehdä nätisti paloista ommellen, mutta jos homma ei ole ihan niin justiinsa, niin leikkaa kankaasta kaksi palasta. Liimaa toinen selkänojan takaosaan ja asettele toinen peittämään muut osat sohvasta. Itse taittelin kangasta käsinojien sivuosaan (näkyy kuvassa). Selkänojaan tulevan kankaan taitoin reunasta kaksinkerroin ja liimasin niin, että sain liiman kuivuttua ommeltua sen käsin siististi kiinni selkänojan takaosaan liimattuun kankaaseen.

  

Lopuksi otin neulan ja lankaa ja ompelin muutamalla pistolla päällisen istumaan kauniimmin sohvan istuinosaan (käsinojien ja sohvan välistä ja istuinosan edestä). Tämä osa vaati hiukan sorminäppäryyttä jotta neulan sai kulkemaan pahviosien väleistä.


Ja tadaa, sohva. ;) Tärkeintä tässä hommassa on että sohvan pohja on tarpeeksi tukeva että se varmasti kestää leikkejä. Teipissä ei siis kannata pihistellä.

Mukavaa alkanutta vuotta!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!