7.12.2013

Tuunattuja sisustusesineitä vuosien varrelta

Kaivelin ulkoisen kovalevyn kätköistä kuvia joistakin vuosien varrella tuunaamistani jutuista. Moni kiva juttu tai tekniikka olikin unohduksissa, ehkä näistä saisi ideoita uusiin tuunailuihin?

Maalaaminen on ilmeisesti ollut lempitapani tuunata kodin juttuja. Yleensä maalailen taulunkehyksiä paremmin muuhun sisustukseen sopiviksi, mutta on sitä tullut tehtyä muutakin pientä:
Koiranruokapurkki
Korurasia
Koristekeinuhevonen
Kynttilänjalka
... ja toinenkin
Ja kolmas, tällä kertaa lasimaalilla tuunattuna (nykyään ne ovat jälleen kirkkaat)
 
Kukkaruukkuja maalilla ja teipillä

Maalattu pikkulaatikko

Kangastilkuillakin on näppärä päällystää juttuja, vaikkei osaisikaan ommella. Kankaalla ja runsaalla määrällä liimaa olen päällystellyt mm. laatikoita ja vihkoja. Decoupage -tekniikallakin (= käytännössä paperinpalasten liimaamista esineisiin + lakkaamista) olen päällystänyt  muutamia ruukkuja ja rasioita

Säilytyslaatikot
Vihkot
Decoupage-rasiaYksi tavattoman helppo, edullinen ja nopeasti muutettava tuunausjuttu ovat erilaiset nauhat ja helmet. Helmiä yms. on tullut pujoteltua ja liimailtua, kuumaliimapyssy on loistava apuväline.

Puuhelmillä piristetty kellotaulu
Helmillä ja langalla koristettu kaitaliina
Helmimansetit kynttilänjalkoihin
Kirpparikynttelikkö simpukoilla ja helmillä


Mie rakastan kynttilöitä, niitä on meillä aina jossain päin asuntoa kesät talvet. Meillä on muutama lasipurkki, joiden ilmettä vaihtelen nauhojen, koristehiekan ja kaikenlaisten roikkuvien koristeiden avulla. Vaihtuvat koristeet vievät sitä paitsi paljon vähemmän säilytystilaa kuin vaihtuvat purkit.


Laitan nyt kuvan näistä pilttipurkeissakin, jotka on koristettu helmillä, rautalangalla, lasimaaleilla, liimalla ja merisuolalla, koska samoja tekniikoita voisi hyödyntää isommissakin purkeissa, MUTTA:


Kynttiläpurkkeja koristellessa pitää tietysti ottaa huomioon, että tuunattava purkki on tarpeeksi iso ja laakeasuinen, ja että koristeet eivät pääse syttymään kynttilän liekistä. PILTTIPURKKEJA EI KANNATA TUUNAILLA OIKEAN KYNTTILÄN KIPOIKSI! Kerran olen päässyt kyläreissulla todistamaan, että ne voivat todella räjähtää. Led-kynttilöitä pilttipurkeissakin voi toki poltella, tai voihan niitä käyttää vaikka pikkuruisina maljakoina...


Huh, olipa siinä aikamoinen lista! Kuvia kyllä onkin vuosilta 2008-2013. Oli kiva muistella, mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä, ihmeteltyä, missä osa esineistä on nyt ja seurata, kuinka tuunaukset ovat muuttuneet: ensimmäiset jutut olivat juuri noita ensimmäisen oman kodin pilttipurkkikippoja, viime aikoina on tullut lähinnä maalailtua huonekaluja ja ommeltua päällisiä ja vauvanvaatteita. Mielessä olisi nytkin monta juttua, mutta onneksi miulla ei kauheasti ole ylimääräistä aikaa - ei nimittäin olisi neliöitäkään kaiken säilyttämiseen. ;)


jk. Silmukan saalistaja arpoo hienoja lankoja hienossa blogissaan! Sieltä voi käydä näin joulukuussa nappaamassa ideoita vaikka jämälankojen hyödyntämiseen joulupallojen virkkaamisessa! ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!