5.9.2013

Kori vanhasta lampunvarjostimesta

Sain äidiltäni vanhan, vähän rikkinäisen lampunvarjostimen rungon, joka oli lähdössä kaatopaikalle.  Olin alunperin tekemässä siitä lelukoria Ellulle jonkin narun tai vaikka trikookuteen avulla. Sitten innostuin myymään pois eteisessä huiveilla ollaan korin (noh, en ollutkaan aikoihin tykännyt siitä) ja tilalle piti tehdä uusi.


Olin jo aiemmin saanut äidiltäni pätkän ohutta rautaverkkoa (jonka jämät muuten käytin tähän rasiaan) ja loppujen  lopuksi se päätyikin korin raaka-aineeksi.


 Varjostin alkutekijöissään:


Työkalut: 


Leikkasin verkosta parin ritilänvälin kokoisia kappaleita, muotoilin niitä sopivamman kokoisiksi ja kääntelin varjostimen rungon ympärille.  Kunnon työkaluilla yllättävän helppoa hommaa, mutta aikaavievää - kyllä! Aluksi en uskaltanut tehdä kauhean leveitä kappaleita että ne varmasti muotoutuisivat nätisti kehikon ympärille, vaan pätkin nätisti aina palasen yhteen välikköön ja väänsin kiinni... Sitten laajensin palat kahden välin kokoisiksi ja loppujen lopuksi kolmen, ja kolmekin muotoutui vielä oikein nätisti.


Sitten suihkutin korin tasaisemman väriseksi harmaalla spray-maalilla.  Ihan pätevä säilytysväline siitä tuli!

Rautaverkkoa on vielä vähän jäljellä. Jos löytäisin jonkin pikkuvarjostimen, voisin tehdä toisen korin avaimille ja muulle pöydällä seilaavalle tilpehöörille.

Tästä on jo aiemmin kirjoiteltu toisessa blogissani.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!