5.4.2015

Lampunvarjostimen maalaaminen

 
Muuton myötä aiemmin keittiön katossa killunut, suodatinpussiruusuilla tuunaamani Ikean Melodi -valaisin jäi hiukan ylimääräiseksi. Makuuhuoneessa oli kyllä tarve valaisimelle, mutta valkoiset ruusut eivät oikein sopineet huoneen musta-hopeaan tapettiin. Ei siis muuta kuin tuunaus uusiksi!

Olin kiinnittänyt suodatinpussiruusut valaisimeen kuumaliimalla. Osa ruusuista irtosi nätisti liimoineen, osa liimoista irtosi siististi kun autoin varovasti pienellä veitsellä, mutta osasta jäi jälki. Tämä ei tosin tällä kertaa haitannut miua, vaan pieni epätasaisuus sopi sattumalta paremmin kuin hyvin: maalasin nimittäin valaisimen kuvun miniatyyrimaaleilla, tavoitteenani hiukan öljyvärimaalausmainen pinta.

Toinen blogini on muuten nimeltään Harmaa ja muut iloiset värit - ihan sattuva nimi, eikös?


 
  
Vetelin maaleja rennolla otteella pitkin valaisinta. Välillä levitin värejä hieromalla maalia vessapaperilla, ja sitten vetelin taas. Halusin valaisimeen hiukan mustaa, mutta yleisilmeen pysyvän kuitenkin vaaleana, joten käytin enimmäkseen valkoista ja harmaata ja lisäilin mustaa vain yksittäisinä raitoina ja muutamana läikkänä sinne tänne. 


 Tiedätte varmaan sen fiiliksen joka tulee, kun leivotte, askartelette tai ompelette jotain ja loppumetreillä se alkaa näyttää jopa paremmalta kuin olitte kaavailleet? Sellaisia hetkiä tulee itselleni harmillisen harvoin, mutta tämän lampunkuvun kanssa olin aivan innoissani: niiiiiin hieno! Just eikä melkein! Seuraavana aamuna kävin hakemassa kuvun kuivumasta eikä se miusta enää ollutkaan ihan niin kummoinen, mutta onneksi mieheni innostui: "Tuosta tuli niiiin hieno! Mie tykkään!" Ja niin tykkään miekin.

Onni on kyllä mies jonka kanssa maut sattuvat yhteen. Joku toinen olisi ehkä ihmetellyt, minkä ihmeen takia haluan ripustaa tuollaisen killuttimen kattoon, mutta meistä tämä oli juuri oikeanlainen. Jes!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!