23.8.2014

Nukensänky hedelmälaatikosta

Tyttöni on innokas kotileikin leikkijä ja vauvanuken hoitelija. Yritän olla hankkimatta meille kaikkea mahdollista lelutarviketta, mutta nukkejen ja pehmoeläinten hoiteluun kuuluu aika oleellisesti myös nukkumaan peittely. Alunperin ajattelin tekeväni pienen nukensängyn ihan vain pahvilaatikosta, mutta sain sitten käsiini hedelmälaatikon.


Suunnitelma A oli sahata poikki nuo ylärimat, mutta sitten päätin kokeilla hyödyntää ne sängyn jalkoina. Irrotin pihdeillä pohjan niitit ja nidoin pohjan  kiinni hedelmälaatikon entiseen ylälaitaan (niittien lisäksi kannattanee käyttää vahvaa liimaa).

 

Maalasin hedelmälaatikon nukkekodin uudistuksesta jääneillä maaleilla. Samalla sipaisin samaa maalia neljään vanhaan vetimeen sängyn päätynuppeja varten. 


 Maalin kuivuttua iskin sängyn jalkoihin pienet naulat, tuhtia liimaa ja painoin nupit kiinni nauloihin.

 

Ompelin nukelle petivaatteet vanhasta tyynyliinasta ja tilkkupussin antimista, patja oli pätkä jostakin sohvanpehmusteesta. 

Sängystä tuli yllättävän tukeva ja myös ilmeisen mieluinen. Pariin kertaan tyttö yritti kiivetä sinne itsekin (sitä hedelmälaatikkosänky ei varmaan olisi kestänyt..), mutta tyytyi pian nukuttamaan sinne vain nuken ja Muumi-pehmon.

3 kommenttia :

Kiitos kommentistasi!