23.10.2013

Inspiraatiota etsimässä: kuinka villapaita paloitellaan?


Lähikirjastomme on tällaisen kierrätysompeluun ja tuunaamiseen hörähtäneen aarreaitta. Vaikka kirjasto on pieni, käsityöhyllystä löytyy kiitettävän monta alan teosta. Lainasin iltalukemiseksi Do Redo -kuinka villapaita paloitellaan -kirjan, josta sai monta kivaa vinkkiä villapaitojen uudistamiseksi. Harmi vain, että sellaisia aitoja villapaitoja ei meiltä löydy, eikä niihin oikein bongaa kirppareillakaan: kaikki tuntuvat nykyään olevan keinokuitua, ja niiden jatkokäyttö on sitten vähän haastavampaa. Kirjasta löytyi kyllä pari ideaa niillekin.

Kuvausasistentti työssään....

 Kirjassa annetaan vinkkejä vanhojen villapaitojen uudistamiseen tai (suomennosnimensä mukaisesti) niiden pilkkomiseen ja uusiokäyttöön. Villapaidasta saa ommeltua kassin, tossut, hatun, kaulurin, säärystimet, lapaset ja ties vaikka mitä muuta. Lisäksi kirjassa on ihan kiitettävän tarkat ohjeet kirjailuun, perusneulomiseen ja virkkaamiseen. Yksi kirjan kirjoittajista, Anna-Stina Lindén Ivarsson, on ollut tekemässä myös aiemmin hehkuttamaani Veikeät vauvanvaatteet - ompele vanhasta uutta -kirjaa. Tutustumisen arvoisia opuksia molemmat.

Nyt tarvitsisi vain niitä villapaitoja....

4 kommenttia :

 1. Mulla on ollut tuo sama kirja lainassa ja neuloin siitä tuon yes-pipon, ilman kirjailua tosin. Kiva kirja oli, hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipon malli miellytti miuakin, pitäisiköhän testata omia taitoja?

   Poista
 2. tuo on ihan tuunausalan perusteoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä mielenkiintoinen kirja!

   Poista

Kiitos kommentistasi!