14.9.2013

Tuunattuja huonekaluja


Jokin aika sitte kolusin tietokoneen ulkoista kovalevyä ja kokosin kuvia niistä huonekaluista, joita olen yhdessä miehen suosiollisella avustuksella vuosien varrella tuunaillut uuteen uskoon. Olemme maalanneet, vaihtaneet vetimiä, verhoilleet, värjänneet ja nikkaroineet - onnellisen parisuhteen salaisuus lienee aina jokin odottamassa oleva projekti?

Suosin kodissamme puisia huonekaluja, koska niiden väriä on helppo muuttaa eivätkä huonekalut hiomis- ja maalausmahdollisuuden myötä ikäänny samalla tavalla kuin lastulevyhuonekalut.

Senkillä on ehtinyt olla jo kolme väriä
Mäntyinen varastohylly oli alunperin keittiössä, sitten se oli petsattu ja eteisessä, tovin ulkona,sitten musta ja olohuoneessa, sitten makuuhuoneessa, ja nyt varastossa, siis ihan säilytyskalusteena. Minne se vielä ehtiikään!
Keinutuolin kunnostuksesta voi lukea täältä

Ja tarinaa lipastosta on täällä

Koska meillä on paljon puuta, en oikein innostu kromista kotimme sisustuksessa. Kun sitten tarvitsimme uudet baarijakkarat, maalasin krominväriset osat mustalla vasaramaalilla. Hienosti on kestänyt, mutta maalatessa katku oli kyllä ihan kauhea!


Maalaamalla ja vetimiä vaihtamalla saa kivasti uutta ilmettä huonekaluihin. Olen erityisen ihastunut valkoisiin posliinivetimiin, joita on keräilty vähän sieltä sun täältä.

Ikean Billy-hyllyn uusi ilme
Näistä Ikean lipastoista olisi saanut tehtyä vaikka millaiset. Meillä ne ovat makuuhuoneessa.
Maalattu kaappi lastenhuoneessa
Välillä huonekalun käyttötarkoitus on muuttunut tuunauksessa ihan kokonaan. Nämä ovat miusta niitä hauskimpia juttuja, harmi vain, etten ole päässyt kovin montaa tällaista vielä toteuttamaan: joitain ideoita kyllä olisi, mutta meillä taitaa olla ihan liian vähän neliöitä.


Kirjahyllystä ulkohyllyksi ja vielä kukkalaatikoksi
Baarijakkarasta pehmutetuksi, siitä sitten kukkapöydäksi
Verhoilua varten en ole käynyt kursseja, lähinnä olen toiminut asenteella "otetaan pala kangasta ja katsotaan"... Ensimmäiset verhoilukokeiluni tein nojatuoleille lukioikäisenä, ilman ompelukonetta tai naulapyssyä. Nykyään omistamme - luojan kiitos - molemmat apuvälineet.

Dyykattu divaani. Nykyään divaani on jo uudessa kodissa, jossa se on verhoiltu ruskeaksi

Tuolit olivat alunperin punaisia, sitten valkoisia ja nykyään harmaita
Vauvan sitterikin sai uuden verhoilun
Verhoilua huomattavasti nopeampi tapa piristää kankaisen huonekalun ilmettä on värjääminen, jos päällisen vain saa irti. Yleensä tyydyn värjäilemään pikkujuttuja, kuten pöytäliinoja tai vaatteita, mutta kahdesti olen värjännyt sohvan päällisenkin.

Ennen ja jälkeen


 Juttua siitä, kuinka saimme uuden päällisen Ektorp -sohvaan, on täällä.
 

Toivottavasti joku löytää tästäkin jutusta innostusta omien huonekalujensa uudistamiseen! :)

2 kommenttia :

 1. Tosi kivan näköisiä! Maalilla saa kyllä helposti muutettua huonekalujen ilmettä!

  Missä muuten puuhastelet maalailujasi? Esim. autotallissa vai pihalla vai ihan sisätiloissa..?

  Mulla on tällä hetkellä maalailut menossa parvekkeella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassilla tai pihalla nykyään. :D Ennen tytön syntymää usein kylpyhuoneessa, jonka vuorasin paperilla: sinne sai myös läpivedon niin käryt eivät levinneet muualle asuntoon. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!