18.8.2013

Neulepaidasta tunika vauvalle


Lainasin kirjastosta Veikeät vauvanvaatteet - ompele vanhasta uutta -kirjan. Tosi kiva, suosittelen kyllä jokaiselle lastenvaatteita ompelevalle tai tuunaavalle! Kirjan malleille toteutetut vaatteet olivat kovin värikkäitä eivätkä ihan miun tyylisiä, mutta kunhan on ohjeet ja kaavat, niin mikä estää toteuttamasta omia ompeluksia vähän hillitymmissä väreissä. 

Nina Sanström Hallberg - Anna-Stina Linden Ivarsson: Veikeät vauvanvaatteet - ompele vanhasta uutta

Olisin halunnut kokeilla ohjeita, joiden avulla vanhasta aikuisten t-paidasta saa tytölle mekon, mutta eihän meillä tietenkään juuri silloin ollut sopivaa, vanhaa t-paitaa. Tuo t-paitamekko pitää kyllä vielä toteuttaa tulevaisuudessa!

Meillä oli kuitenkin miun vanha pesuissa kutistunut (ihan oikeasti, tämä ei ole mitään selittelyä ;) ) neulepaita, ja päätin sitten soveltaa ohjeita siihen oikein rankalla kädellä.

Materiaalina oli siis neulepaita, josta helman resori oli jo leikattu parempaan talteen
 Asettelin suht oikeankokoisen bodyn neulepaidan päälle. Sitten leikkelin tyynen rauhallisesti pitkähihaisen tunikan muotoisen kappaleen jättäen kaula-aukon ja olkasaumat ehjiksi.


Sitten pienensin kaula-aukkoa: leikkasin kauluksen puseron takapuolelta varovasti irti.


Sitten mittasin kaula-aukon oikean koon vertaamalla sitä mittatikkuna toimivaan bodyyn ja leikkasin kauluksen oikean kokoiseksi.


Laskostin kangasta selästä jotta sain kaula-aukon taas nätiksi ja nuppineulasin kauluksen resorin siihen kiinni. Sitten vain ompelemaan.


Kauluksen ompelun jälkeen nuppineulasin hihojen alapuolet ja sivusaumat ja ompelin ne joustinompeleella. Lopuksi käänsin ja ompelin hihat ja alareunan.Lopputuloksena oli oikein kiva ja helposti puettava tunika. Aluksi se palveli tosiaan tunikana ja todennäköisesti leveys riittää tytön kasvaessa niin, että sitä voi käyttää myös paitana.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!