25.11.2013

Unipussi hupparista

 

Talvi yllätti autoilijoiden lisäksi meidänkin perheen ja tytön makuuhuoneessa alkoi olla aika viileä. Ja yritäpä sitten saada kohta kahdensankuinen pysymään peittonsa alla yöt... Juu, ei pysy.

Miehen vaatekaapin siivouksen jäljiltä pari hupparia odotteli vielä jatkokäyttöä. Väsäsin sitten hupparista unipussin kun järkeilin sen olevan mukavan lämmin olematta kuitenkaan ihan liian paksu.

Eli ota huppari. (Unipussi syntyisi kyllä näppärästi ihan ostokankaastakin, pitää joskus kokeilla sitäkin!)

Käännä huppari ympäri - alaosan resorista tulee pussin pussiosan ylälaita. Leikkaa hihat ja huppu irti.Leikkaa hupparin paitaosasta unipussin pussiosan etu- ja takakappaleet, muotoile mieluisiksi.


Leikkaa hihat saumasta auki ja tee niistä unipussin yläosa: jätä takaosan henkselit hiukan pidemmiksi (mie liioittelin ja lyhensin noita sitten ompeluvaiheessa)

Hiha aukileikattuna


 • Siksakkaa/joustotikkaa yläosien reunat. Ompele yläosat sivusaumoistaan yhteen. 
 • Ompele pussiosa sivuista yhteen, nuppineulaa yläosa kiinni alaosaan ja ompele yhteen. 
 • Kiinnitä nepparit olkaimiin. 
 • (Jos hupparissasi oli vetoketju, niin kuin minulla, ompele käsin vetoketjun ympäriltä jääneet kohdat kiinni ja ompele vetoketjun vedin kiinni pussin alahelmaan sisäpuolelle) Parin viikon testauksella voidaan sanoa, että hienosti toimii! On sopivan lämmin ja pysyy hienosti päällä, tyttökin on tykännyt vaikkei aiemmin ole unipusseissa nukkunutkaan. :) 

2 kommenttia :

 1. Kiitos! Unipussi meilläkin käytössä, en tiedä mitä tehtäisiin ilman sitä. Siis taidanpa tuhota yhen hupparin tähän. Ompelin kyllä vasta yhden, mutta ei kai näitä voi olla ikinä liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miunkin pitäisi tehdä toinen, tää on ollut älyttömän toimiva!

   Poista

Kiitos kommentistasi!