22.1.2014

Liisterivärjäys

Tulikarin taidetehdas -blogissa on jännitävältä ja helpolta kuulostava ohje liisterivärjäämiseen. Miulla oli varastossa puolikas pöntöllinen liisteriä odottamassa inspiraatiota, joten tätähän piti kokeilla!

Muistelin, että miulla olisi ollut myös öljyvärien jämiä, mutta olinkin sitten pesänrakennusvietissäni heittänyt ne menemään. Öljypohjaisia värejä löytyi sitten meiltä vähän huonosti, mutta löytyi kuitenkin. Ohjeessa sanotaan, ettei pitäisi (vai tarvitsisi?) käyttää valmisliisteriä, mutta miusta tää toimi hyvin. Tietysti tarvittu määrä on niin pieni, ettei ainakaan siksi kannata käydä ostamaan valmispönttöä.


Tuolla Tulikarin blogissa on hyvät, selkeät, kuvalliset ohjeet, mutta lyhyesti sanottuna liisterin päälle levitellään maalia, johon sitten painetaan kangas. Sitten huuhdotaan kangas vedellä, jolloin liisteri irtoaa ja mielikuvituksellinen maalikuvio on siirtynyt kankaaseen.


Mie hain abstraktia kuviota (eli kunhan räiskin menemään) haaveenani saada jotain kehystettävää makuuhuoneen seinälle. Musta-harmaa-valkoinen ei kyllä ollut se paras värivalinta, lopputulos oli vähän likaisen näköinen. Ehkä keksin noille kokeiluille kuitenkin jotain käyttöä, niitä voi käyttää taustana jollekin tai niihin voi painaa jotain muuta tai ehkä leikata tilkuiksi...


Muut kankaat olivat ihan valkoisia tilkkuja, mutta kokeilin värjäämistä myös miehen mutaan eväskassiin. Miusta tuo oli kuin pieni lisko!

Kokeilin myös tehdä tarkoituksella jonkin kuvion ja muotoilin liisteriin sydämen. Tästä tuli kiva, ja se pääsikin kehyksissä makuuhuoneemme seinälle. 


Liisteriä on vielä aika reilusti, mutta öljymaalien jämät ovat loppu. Liisterin avulla voisi toki tehdä vaikka paperimassaa, kunhan vain nyt keksisi, mitä siitä massasta sitten tekisi.

Jk. Työt ovat loppu, nyt on toivottavasti aikaa taas tuunauselämällekin! ;)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!