5.11.2014

Lokerikko hiuspinneille

Meillä tyttären pinnit ja ponnarit ovat aina hukassa, joten surautin helpon säilytyssysteemin niille. Ideoita googletellessani huomasin joidenkin ommelleen hienoja pinninauhoja, mutta itse päätin lisätä vielä pussin ponnareiden säilytystä varten. Löytyvätpähän kaikki kampaustarvikkeet nyt samasta paikasta.


Tämä oli oikein helppotekoinen viritys. En tiedä, kaipaako kukaan ohjetta, mutta tässä sellainen kuitenkin tulee! Tämän ompeluun kelpaavat hyvin muista projekteista ylijääneet tilkut ja nauhanpätkät, tai vaikka kangas jostain vanhasta vaatteesta.

Tämän tekemiseen sopii parhaiten purkautumaton kangas, esimerkiksi huopa tai villakangas. Itse käytin huopaa ja taustakankaana paksua puuvillakangasta, joka oli jäänyt yli huonekalun verhoilusta. Mie ompelin vain reunat yhteen siksakilla, mutta toki kankaat olisi ensin voinut ommella yhteen oikeat puolet vastakkain ja kääntää sitten, jolloin lopputuloksesta olisi tullut siistireunaisempi. Jos haluat pussin roikkuvan tukevasti seinällä, on hyvä käyttää vähintään toisena kankaana jotain hiukan peruspuuvillaa paksumpaa.

Tarvitset siis... 

- Paksuhkoa kangasta etu- ja takakappaleisiin 
- Nauhan, johon pinnit tulevat roikkumaan (itse käytin pitsinauhaa) 
- Nauhaa ripustamista varten 
- Haluamanlaisesi koristeet taskupussiin
- Ompelukoneen ja lankaa


Leikkaa taustakangas ja taskupussi ja niille taustakankaat. Mittaa sopivan pituiset nauhat ja sommittele mahdolliset pussin koristukset.


Ompele pinnejä varten oleva nauha kiinni taustakankaan ylä- ja alalaitaan ja parista kohtaa niiden välistä. Ompele haluamasi koristeet taskuun ja siksakkaa pussin taustakangas reunoista kiinni päälliskankaaseen. Mittaa sopivanpituiset ripustusnauhat ja kiinnitä nuppineuloilla ne ja tauskangas kiinni etupuolen kankaaseen. Siksakkaa reunat yhteen koko pituudelta, surauta ripustusnarujen ja pussin ylälaitojen kohdalta kahdesti.


Taita yläreuna oikeanpuoleisen kuvan osoittamalla tavalla ja ompele reunasta suoralla ompeleella: tämä tekee pussista tukevamman ettei se roiku ripustettaessa. Huomaa, että ompelet myös ripustusnauhojen yli että ne taittuvat oikeaan suuntaan!


Ja tadaa, valmis! Yllättävän kivan oloinen ja toimiva systeemi, ehkä meidänkin pinnit tästä eteenpäin löytyvät. Ja näitähän voisi tehdä vaikka minkälaisia... Ideoita olisi, harmillista, että miulla on vain yksi lapsi ja sillä vain yksi pää!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!