21.8.2013

Säilytysrasian pintaremonttiKorin askartelusta jäi sen verran verkkoa jäljelle, että päätin saman tien kunnostaa vielä pienen säilytysrasiankin, jonka muovikansi oli haljennut.


Olin joskus aikoinaan petsannut rasian ruskeaksi (meillä oli silloin ruskea kausi) ja päätin nyt samantien vaihtaa värinkin vähän mieluisampaan. (Niinpä, ruskeasta harmaaseen, voi tätä värien kirjoa...) 


Ensin poistin rikkinäisen muovin hohtimilla, ja sitten maalasin laatikon kauttaaltaan pariin otteeseen spray-maalilla.

Vinkki - grillitikku saranoiden välissä pitää kannen näppärästi auki
Spray-maali on todella näppärä tapa uudistaa kaikenlaisia pikkujuttuja. Itse olen maalannut sillä valokuvakehyksiä, ruukkuja, vetimiä, naulakon, kynttilälyhdyn ja ties mitä muuta. Pinnasta saa helposti tasaisen, kunhan malttaa ensin ravistaa sprayta tarpeeksi kauan ja maalaa useamman ohuen kerroksen tarpeeksi kaukaa: jos maalia ei ravista kunnolla, sitä tulee spreijatessa ulos liikaa jolloin pinnasta ei tule tasainen. Sama vika, jos suihkutuksen tekee liian läheltä. Maali kuivuu nopeasti joten seuraavalle kierrokselle pääsee kymmenessä minuutissa.

Rasian kuivuttua leikkasin kanaverkkoa vähän paksummasta verkosta sopivankokoisen kappaleen ja tungin sen pihtien avuilla samoihin lokosiin, joissa muovilevy oli ollut. Ajattelin aluksi laittaa lokoseen ensin pikaliimaa, mutta verkko napsahti sinne sen verran tukevasti, ettei tarvinnutkaan.


Ja näin meille tuli jälleen yksi säilytysrasia tuikuille ja muille kynttilöille. Taaempana olevat rasiat olen aiemmin päällystänyt liimalla ja juuttinkankaalla samaa tarkoitusta varten.

3 kommenttia :

  1. Oi että, siitähän tuli aivan suloisen näköinen! :) Pitää itekin jossain välissä tutustua tuon Spray-maalin saloihin ;) Miulla ois tässä jälleen muutama projekti mielessä, johon sitä voisin käyttää! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!