21.8.2013

(Isän) fleecepaidasta huppari (tyttärelle)


Miehen vanha fleecepaita oli paikkapaikoin aika nyppääntynyt ja menettänyt pesuissa pahasti muotoaan - niin, ja lisäksi se on hankittu Aikana Ennen Koiria ja paljastunut myöhempinä vuosina mustan fleecen osalta aivan kamalaksi karvaimuriksi.

Paidassa oli kuitenkin vielä paljon hyvää kangasta. Eräänä aurinkoisena aamupäivänä hurautin siitä sitten hupulla varustetun fleecepaidan tytöllemme. Vuoren tein omasta vanhasta t-paidastani, helman kangasmerkki on otettu talteen eräästä kuteiksi joutuneesta paidasta ja hihojen resorit ovat tuosta miehen fleecepaidasta - ainoastaan hupun kanttinauha on uusi.

Paidan kaavan otin May B. Sanghellen kirjasta Siksakkia - ompele lapselle käytetystä uutta ja lisäsin siihen  hupun Savion & Rapion Juju - erilainen lastenvaatekirja :n kaavojen avulla.


 Huppu tulee varmaan olemaan lähinnä koristeena joten tyydyin reunustamaan sen vain kanttinauhalla. Jos tarve tulee, voi siihen nopeasti lisätä sitten jonkinlaisen narukiinnityksen.


Sellainen siis! Mies oli muuten paidasta erityisen liikuttunut, olihan sen materiaalina käytetty hänen vaatteitaan.Tyttökin vaikutti tykkäävän. 

Ja hei, olen näköjään saanut ensimmäisen lukijani! Tervetuloa mukaan!

11 kommenttia :

 1. Hei, en tiennytkään, että sulla on tällainen tuunausblogikin! Kivalta näyttää :) Ja hieno huppari! Itsekkin olen säästänyt vanhoja vaatteita, jos niistä saisi jotain Pikku-E:lle aikaiseksi. Kiitos vinkistä, siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herrajumala, jo toinen lukija! :D

   Laitoin tämän julkiseksi ihan pari päivää sitten, kun yritän selvittää tuon toisen blogini sillisalaattia.

   Poista
  2. Hyvä, että latoit julkiseksi! Tämä on hyvä blogi! :) Helppoja yksinkertaisia ohjeita ja hyviä vinkkejä! Tykkään!

   Poista
  3. Kiitos. :) Miun kaikki tuunaukset on suhteellisen yksinkertaisia, miulla kun ei ole aikaa saati hermoja mihinkään kauhean pitkäkestoiseen. :D

   Poista
 2. Söpö huppari, hauska idea ja Ellukin näyttää tykkäävän (: niin joo, ja tuunausblogi se vasta kiva onkin! Nainen, sie se oot sitten ehtiväinen tapaus! ;)

  VastaaPoista
 3. Söpö huppari, hauska idea ja Ellukin näyttää tykkäävän (: niin joo, ja tuunausblogi se vasta kiva onkin! Nainen, sie se oot sitten ehtiväinen tapaus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu tosiaan tykkäsi ja kävi itkemään, kun otin sittn kuvausten jälkeen hupparin pois. :D

   Kiitos, ja tervetuloa lukemaan! Ehtiväisyys on vissiin karjalaisten vika. ;)

   Poista
 4. Ai sulla on tälläinenkin täällä! :) Kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiäidillä pitää olla kaikenlaista ajanvietettä!

   Poista
 5. Siis mitä? Ja sie vielä väität ettet osaa ommella! Vähänkö hieno ja hyvä idea, WAU!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista!

   Mie oikeasti väitän, etten osaa ommella - mie osaan suoran ja siksakin, siinäpä se suurinpiirtein. :D Keväällä tulee vuosi harjoittelua täyteen, ehkä sitten voin sanoa olevani aloittelija?

   Poista

Kiitos kommentistasi!