10.11.2014

Nopeat vaatteet vauvanukelle

Taas näitä kierrätysjuttuja lasta varten: ne lienevät perheessämme sitä ajankohtaisinta kulutustavaraa. 

 

Uskollinen lempipaitani alkoi näyttää siltä, että se todellakin on ollut lemppari. Olin jo viemässä sitä H&M:n vaatekeräykseen, koska pinta oli sen verran haituvainen ettei se oikein kelvannut ompelujatkokäyttöön, mutta sain kuitenkin päähäni kokeilla helpon asun tekemistä tytön My Little Baby Bornille.

Asettelin nuken paidan helmalle niin, että sain leikattua resorin lahkeiden resoriksi (laiska mikä laiska). Leikkelin nuken ympäriltä rennosti suurinpiirtein haalarimaisen palan ja muotoilin suht tilavan kaula-aukon. Mietin erilaisia kiinnityssysteemejä, mutta päädyin vain tekemään sen verran reilun kaula-aukon, että nuken saisi pujotettua haalariin sen kautta. Kuvien ottamisen jälkeen kavensin vielä hiukan lahkeita.


Ompelin haalarin kasaan ja tein resorit hihoihin ja pääntiehen palasesta leikeltyä paitaa. Yhdestä tilkusta hurautin vielä mätsäävän pipon.


Tuon pikahaalarin pukeminen onnistuu hyvin aikuiselta ja varmaan myös hiukan isommalta lapselta, mutta ei ehkä ole ihan taaperon juttu. Jonkinlaiset sukat ja tumput pitäisi varmaan tehdä, niillä tytönkin olisi hyvä harjoitella vauvan pukemisen alkeita.1 kommentti :

  1. Ihanan jouluinen asu vaavilla. Oot kyllä taitava! :) Hih! Tästä tulikin mieleen, miten mun oli pienenä saatava joka joulu uusi Baby born nukke :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!