12.10.2013

Kankaanpainanta kynsilakanpoistoaineella

Siirsin tämän kirjoituksen täältä:

"Miulla ei ole koskaan ollut esiliinaa, en ole muistanut tarvitsevani sellaista kuin juuri sillä hetkellä, kun olen leipoessa yltä päältä jauhojen peitossa. Ennen joulua pääsin töissä lainaamaan työkaverin esiliinaa pipareiden leivontaa varten, ja ai jesta kun se oli kätevä!

Pariisin matkalla harkitsin ostavani Eiffel-tornin ja patongin kuvalla varustetun esiliinan, mutta en sitten ostanut. Miksiköhän en.

Samalla kun ostin Kontista nappeja kaulakoruja varten, ostin myös iloisen keltaisen esiliinan kahdella eurolla. Keltainen on niin äärettömän miehekäs väri, että mies saa joskus lainata tuota.


 Luin Pientä kivaa -blogista, että kynsilakanpoistoaineen avulla voi painaa esimerkiksi tekstiä kankaaseen. Lopputulos ei ehkä kestä kovin paljoa pesemistä, joten näin jälkikäteen ajatellen tämä ei ehkä ollut se fiksuin tapa koristaa esiliinaa. Mutta toisaalta, mie olen pärjännyt ilman esiliinaa yli 24 vuotta, joten ehkä tätäkään ei pestä kovin paljon?


Mietin vaikka minkälaisia esiliinaan sopivia viisauksia, mutta voiton vei jo vuosikymmeniä ihmisiä rauhoittanut Keep calm and carry on/love a corgi/drink more wine jne. viisaus. Oman version tekeminen oli suorastaan lapsellisen helppoa, tämän linkin takana on sivusto, jolla pystyy valitsemaan haluamansa tekstin ja värit ja tulostamaankin sen.

Homma oli helppoa. Mieluisa teksti/kuva tulostetaan peilikuvana ihan tavalliselle paperille mustesuihkutulostimella  ja painetaan kuvioitavaan kankaaseen väripuoli alaspäin. Sitten tekstin päälle tuputellaan kynsilakanpoistoainetta ja hangataan.

 

Olin hiukan skeptinen, mutta kyllä, kynsilakanpoistoaine toimi! Lopputulos olisi kyllä ollut paljon parempi valkoiselle tai hyvin vaalealle kankaalle, keltainenkin oli jo liian tumma. Lisäksi miun tekstissä oli pienempiä kirjaimia, joista tuli lopputuloksessa suttuisen näköisiä, kun reunat levisivät liikaa. Taisin annostella kynsilakanpoistoainetta hiukan liian runsaskätisesti.

Päätin kokeilla kynsilakkatemppuja joskus uudestaan (tyynynpäälliseen?) ja vahvistin kirjaimet kangastussilla.

Mitäs sitten leivottaisiin?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!