16.10.2013

Hameesta takkiVuonna 2002 olen hankkinut tuon hameen, joka sopisi ehkä paremmin kansakoulunopettajalle aikana, jolloin kansakouluja vielä oli. Mie olin kuitenkin silloin ysiluokkalainen. Ei varmaan ole yllätys, että hame jäi aika vähälle käytölle?

Löysin hameen varastoa siivotessani ja päätin laittaa vahingon öööö hameen kiertämään. Hameessahan oli todella paljon hyväkuntoista, hiukan paksumpaa kangasta ja hetken pyöriteltyäni järkeilin, että siitä saisi Ellulle oikein hyvän takin ensi loppukevääksi ja kylmiksi kesäpäiviksi.


Tämä oli nyt täysin kierrätystä, ei tuunausta. Ratkoin hameesta vuoren ja napit irti, asettelin muokkaamani kaavat kankaalle ja leikkasin irti. Kierrätyskeskuksesta löytyneestä lakanasta tein sitten vuorikappaleet - ihanaa valkopohjaista kangasta ei tosin riittänyt ihan koko vuoreen, joten hihoissa on ruskeapohjainen sydänkangas, sekin joskus kirpparilta hamstrattu. 

Mallina Lotta, ikää n. 15 v mutta kokoa isohkon taaperon verran

Takin saa kiinni neppareilla ja neppareiden peitoksi ompelin isot valkoiset napit koristeeksi - napitkin ovat kierrätettyjä, Kontista. (Hiukan tosin mietin uusien,  sydämenmuotoisten nappien ostamista, mutta katsotaan sitten kun takin käyttö tulee ajankohtaiseksi.)


8 kommenttia :

 1. nätin takin teit! (:

  VastaaPoista
 2. Oho! Ompas hieno! Ihan turhaan vähättelet itseäsi ompelijana, kun tällaisenkin tekeleen ole tehnyt! Kyllä Ellun kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mie tietysti näen vain kaikki virheet tuossa. :D

   Poista
 3. Oi, siis upee!! Ihan ku kaupasta ostettu! Oot kyllä taitava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pidä katsoa nurjalle puolelle. :D Saas nyt nähdä, kuinka tuo sitten todellisuudessa tulee istumaan tytölle.

   Poista

Kiitos kommentistasi!