20.5.2014

DIY leikkihella

Kertoilinkin aiemmin suunnitelmistani tuunailla tytölle leikkikeittiö pienestä kaapista. Suunnittelin pieneen kaappiin hellanlevyjen lisäksi hanaa ja tiskiallasta, mutta päädyin nyt sitten kuitenkin tekemään vain lieden. On sitten ainakin tukeva, riittää hyvin tämän hetken tarpeeseen ja on sitten tuunattavissa aikanaan taas joksikin muuksi. Tällainen siitä sitten tuli:

Värisuunnitelmatkin muuttuivat matkan varrella kun muistin, että kangaskaapissani on tilkku  Marimekon Kattila-kangasta. Ja sehän sopi keittiöön kuin nenä päähän! Hylkäsin suunnitelmat hempeän vaaleanpunaisesta pikkukeittiöstä ja hyödynsin kotoa jo valmiiksi löytyneitä mustaa ja valkoista maalia.

Maalasin ensin lipaston sivun ja päällisen kiiltävällä mustalla ja oven ja vetolaatikon valkoisiksi ennen kankaiden liimausta. Parasta tähän hommaan olisi varmaan ollut hiukan vedellä ohennettu erikeeper tai vastaava, mutta sitä meillä ei tietysti juuri innoituksen hetkellä ollut. Valmisliisteriä sen sijaan oli, ja kangas kiinnittyi sen avulla oviin ja laatikkoon oikein hyvin.


 Vetimet ovat vanhasta lipastosta, maalasin ne samalla mustalla kuin kaapin päällisenkin. Sivuun kiinnitetty naulakko meiltä löytyi valmiina, ja hellan levyt tein pyykkikorista irronneesta kannesta ja kiinnitin liisterillä.


Kaappi oli sen verran korkea, että mieheni sahasi siitä jalat pois jotta kokkaaminen olisi tytöllemme hiukan helpompaa. Voisihan tuo olla vielä hiukan matalampikin, mutta kattilan hämmentäminen onnistuu kyllä - ja korkeus lienee kuitenkin sama, kuin Brion hellassa olisi ollut.

(Kaapin alalaidan musta tahra odottaa sitä päivää, kun seuraavan kerran ostan mattavalkoista maalia.) 


 Siitä tuli aika ihana. Tytön lempipuuhia ovatkin nyt kaikenlaiset ruuanlaitto- ja nukenhoitoleikit, joten hella tuli tarpeeseen. Ja vaikka lapsen lelut ja eläminen saavatkin näkyä kodissa, niin en yhtään valita, että pikkuinen keittiö miellyttää myös äidin silmää. ;)

4 kommenttia :

 1. Siis aivan ihana! <3 Miä kyllä ennemmin kelpuuttaisin tuon, kuin minkään kaupan valmiin hellan! Ihanan persoonallinen. Ja nuo pienet kintaat ja patalaput, oih!

  VastaaPoista
 2. Vitsit miten kiva!! :)) Olen myös suunnitellut tekeväni leikkihellan itse :)

  VastaaPoista
 3. Ihana tää sun blogi! Hyvä tyyli ja niin hyviä, ihanan arkisia ideoita. Me like!

  VastaaPoista
 4. Ihana tää sun blogi! Hyvä tyyli ja niin hyviä, ihanan arkisia ideoita. Me like!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!