7.11.2013

Koruja kengistä

"No tuossa on kyllä kierrätysajattelu huipussaan", totesi mies. En mie nyt niin tiedä. Leikkasin (teko)nahkaisesta tavarasta nahkatilkkuja talteen ja askartelin tilkuista. Tällä kertaa koruja.


Lempparikenkäni olivat pysyneet sitkeästi käytössä kaikenlaisesta kulumasta huolimatta - ne vain olivat niin hyvät jalassa, ja housujen lahje peitti sopivasti kulumat. Sitten huomasin, että toisen kengän pohja irvisti pahasti, auts. Nooo, ehkä näillä vielä voi vähän kävellä... Ohhoh, toisen pohja on puolelta matkalta kokonaan irti! Hyvästi siis, popot. Näitä ei suutarikaan olisi enää pelastanut.


 Leikkasin tekonahkapalat ja kivat yksityiskohdat talteen. Pesin ne ja ei kun askartelemaan.


Kaulakorua varten leikkasin nahasta ympyröitä, laitoin puolikkaiden väliin nahkanauhan ja liimasin ihan perus askarteluliimalla ympyrät kevyesti yhteen, että ne olisi helpompi ommella. Sitten vain ompelukoneella palaset siksakaten yhteen.

Toisesta koristeremmistä tein rannekorun: ompelin sen kumpaankin päähän pätkän nahkanarua sitomista varten.


 Ihan hauska pikkusetti siitä tuli, kivasti piristystä talven neulepaitoihin.

2 kommenttia :

  1. Eipä oo koskaan tullu mieleenkään säästää keinonahkasten kenkien osia. Täytyykin seuraavalla kerralla pitää mielessä et niistä saa vaikka tuollaisia kivoja koruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä alkaa oppia, että ilmeisesti kaikesta voisi saada vielä iloa irti! Pitää varoa, ettei varasto nyt ihan kokonaan täyty "Mutta tästähän voi vielä askarrella jotain..." -jutuista.

      Poista

Kiitos kommentistasi!