25.9.2014

Nukkekodin pintaremontti


Tämä julkaistui aiemmin toisen blogini puolella, mutta olin unohtanut laittaa juttua myös tänne. 

Pintaremontoin kesäiltoina tytölle nukkekotia. Sain jonkun itsetekemän mökin lahjoituksena (kiitos kaunis, jos joskus satut tähän törmäämään!) - se on jonkun itse tekemä ja palvellut viime vuodet vauhdikkaissa autoleikeissä autotallina. Olin haikaillut tytölle muutaman vuoden päästä monikerroksista, ovellista nukkekotia, mutta tämä on ehdottomasti parempi pienelle leikkijälle. Ja olihan se kiva päästä hyödyntämään jotain, jolla oli jo takanaan pitkä käyttöikä ja historia. 


Mieheni sahasi lohjenneen osan kattoa irti ja minä hioin mökin kauttaaltaan: alkuperäinen maalaus oli tehty paksuilla ja kiiltäväpintaisilla maaleilal, jotka tuskin olisivat lähteneet mitenkään kokonaan irti. Kahdella maalikerroksella lopputuloksesta tuli kuitenkin hyvä. Maalina käytin Tikkurilan himmeää Helmi-kalustemaalia.


Ja tällainen mökistä tuli:


 Tapetoinnit ja "kokolattiamattojen" kiinnitykset tein tapettiliisterillä, mutta vedellä ohennettu erikeeperkin olisi varmasti toiminut oikein hyvin.

Nyt vuorossa on nukkekodin kalusteiden haaliminen. Olisi mukavaa tehdä kalusteet itse jogurttipurkeista ja muusta kierrätysmateriaalista, mutta ne eivät välttämättä olisi kovin kestäviä puolitoistavuotiaan leikkiharjoitteluissa. Ideoita saa heitellä - kuinka tehdä varmasti kestäviä ja turvallisia leikkimööpeleitä pikkukotiin? 

2 kommenttia :

  1. Oi miten kaunis tuo kehto, mistä se on hankittu? Ja upeeta työtä kokonaisuudessaan!

    VastaaPoista
  2. Jogurttijuomapurkeista ja tilkuista saa ainakin tehtyä tuolit ja pöydän. Pöytälevyn jos tekee pahvista ei välttämättä vielä kestä puolitoista vuotiaan käsissä. Meillä tosin on 7-vuotias leikkiä eikä nukkekodin huonekalut tahdo vieläkään pysyä ehjänä... =)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!