3.10.2013

Hupparista rukkaseksi

Vaatekaappia siivotessa mies löysi useamman hupparin, joilla ei tee enää mitään edes remonttivaatteina (niin, ja meillä ei ole edes tiedossa mitään remonttia). Hupparit olivat monissa pesuissa niin muotonsa menettäneitä, ettei niitä kannattanut käydä myymään, lahjoittamaan tai uudistamaan ainakaan puserokäyttöön.

Google ei suoraan kertonut, mitä voisi tehdä vanhoista huppareista tai paidoista. Sattumalta löysin kuitenkin hienon Käsityökerho -blogin ja sieltä Laiskurin neulehanskat -ohjeen.

Olin oikein kunnon laiska ja hyödynsin varressa hupparin resoriosan asettemalla ranneosan sen päälle: näin rukkasesta tuli sopivan tiukka. Koska huppari oli varsin paksua kangasta, säästyin myös vuoren ompelulta ja lapaset valmistuivat ompelukoneella alle puolessa tunnissa. Niin se vain käy kun on hyvä ohje!

Rukkaset päätyivät miehelle, joka on ollut niihin kovin tyytyväinen. Ovat kuulemma oikein istuvat (!!!) ja sopivan lämpöiset. Itseäni lämmitti se, että miehellä on lämmin, sekä se, että huppari pääsi vielä hyötykäyttöön.

Mitähän muuta tästä (ja niistä muista huppareista..) voisi kehitellä? Ideoita? :) Ohuemman fleecepuseron hyödynsin jo aiemmin vauvan hupparin materiaaleiksi, mutta hupparikangas on sellaiseen yleensä liian paksua.

2 kommenttia :

  1. Heh, nuo kuviot sopisi kivasti johki pipoon! Tai hupusta voisi tehdä lapselle jonkin kivan huppupipon hiirenkorvilla? Taitaa olla miulla kans jonkinlaista taipumusta tehdä lapsista pieniä eläimiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pipoon tuossa voisikin olla tarpeita!

      Poista

Kiitos kommentistasi!