18.8.2014

Säästöpossutuunaus
Sain käsiini keraamisen, lasitetun säästöpossun ja tuunasimme siitä tyttäreni kanssa syntymäpäivälahjan hänen kummilleen. Mie tein pohjamaalauksen ja tyttö sitten koristeli, kummitädin sisustukseen sopivilla väreillä.

 
 

Possuun syntyi maalattavaksi kelpaava, lähes kipsipatsasmainen pinta maalaamalla se ensin kahteen kertaan mattavalkoisella miniatyyrimaalilla. Jokin muukin jämäkkä maali varmaan sopisi, mutta tähän koristeluun käytetyt peitevärit sopivat hyvin. 


Pienen lapsen kanssa maalailussa pintojen suojaus on kaiken a ja o: suojatakki Ikeasta, pöytä vuorattu sanomalehdellä ja maalia pursotettu järjellinen määrä kaurahiutalepaketista repäistyyn palaseen. Tytön (1v4kk) käyttämät maalit ovat jo samoja vesiohenteisia askartelumaaleja joita itse käytän: olen uskaltanut antaa niitä pensselillä maalattavaksi, koska tyttö on touhuissaan kuitenkin aika siisti eikä esimerkiksi halua maistella pensseliä.


Askartelukaupoistahan saa maalattavia kipsipatsaita sekä välineitä patsaiden tekemiseen. Tämä oli kuitenkin ihan näppärä konsti tehdä maalattava esine jostain jo olemassa olemasta - ainakin tuo miniatyyreille tarkoitettu maali kestää hyvin esineen kyljessä, mutta mitään tiskikonereissua se ei kyllä kestäisi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!